DentEstet DE4Teens
Prevenție dentară

De ce copiii au nevoie de o clinică stomatologică dedicată exclusiv lor?

Data: 10.05.2022
hero image

American Academy of Pediatric Dentistry recomandă ca prima vizită a copilului în cabinetul stomatologic să aibă loc în jurul vârstei de 1 an, iar apoi dinții și gingiile copilului să fie monitorizate la un interval de 3-4 luni, până la vârsta de 5 ani, și de două ori pe an după această vârstă.

American Academy of Pediatric Dentistry recomandă ca prima vizită a copilului în cabinetul stomatologic să aibă loc în jurul vârstei de 1 an, iar apoi dinții și gingiile copilului să fie monitorizate la un interval de 3-4 luni, până la vârsta de 5 ani, și de două ori pe an după această vârstă.

Vizitele regulate la medicul stomatolog pediatru previn posibilele afecțiuni ale gingiei și în special apariția cariilor. În plus, ele creează un obicei sănătos pentru copil și îi conturează un stil de viață bazat pe prevenție, extrem de benefic viitorului adult.

Totuși, pentru a avea o experiență pozitivă și confortabilă, este esențial ca cel mic să fie primit într-un mediu personalizat vârstei și dorințelor lui. Acest lucru implică atât un ambient adaptat copiilor, cât și un personal pregătit special pentru colaborarea cu ei. Stomatologia pediatrică este o specialitate aparte și trebuie tratată diferit.

1. Un mediu specific.

Noi am personalizat totul în funcție de nevoile cele mai importante ale copiilor, de la decoruri și jucării, la comunicarea adaptată vârstei lor și la tratamente.

2. Medici stomatologi pediatri, care să lucreze doar cu copiii.

În acest fel medicii vor investi constant în pregătirea lor profesională în Europa și SUA, vor pune întotdeauna un diagnostic corect și îți vor recomanda cel mai indicat tratament pentru copilul tău.

3. Experiența echipei medicale.

Aici este foarte important să înțelegem faptul că experiența de grup a unei echipe care tratează zilnic zeci de copii nu poate fi egalată. Acest lucru îți oferă siguranța că indiferent de problemă, vei primi soluția corectă.

4. Tratarea copiilor anxioși, fără a crea traume.

Nimeni nu își dorește ca vizita la medicul dentist să fie transformată într-o traumă. De aceea, sunt cazuri în care tratarea și acomodarea copiilor trebuie făcută cu ajutorul prihologului, sau a unor soluții de sedare ușoară sau chiar profundă, precum inhalosedarea sau anestezia generală.

5. Un program de profilaxie permanent.

După finalizarea tratamentelor, copiii intră într-un program de monitorizare și prevenție realizat de medicul stomatolog pediatru împreună cu un asistent de profilaxie. Respectând controalele periodice la medicul dentist, dar și ședințele de periaj profesional și detartraj realizate cel puțin la 6 luni, copilul se va dezvolta sănătos, iar dinții săi permanenți nu vor mai fi afectați de cariile dentare.

6. Mai multe specialități sub același acoperiș.

La fel de importantă ca prima vizită la medicul stomatolog pediatru este și vizita la medicul ortodont, care trebuie să aibă loc în jurul vârstei de 7 ani. Iar colaborarea dintre medicul stomatolog și medicul ortodont va garanta un tratament cu aparat dentar fără riscuri și cu multe efecte pozitive.

7. Materiale speciale, folosite doar în cazul copiilor.

Coronițele dentare, trainerele dentare, materialele cu care sunt realizate obturațiile, sigilările și alte tratamente se găsesc de cele mai mutle ori doar în clinicile unde sunt tratați exclusiv copii, atât în România, cât și în străinătate.

Dinții de lapte ghidează dinții permanenți și formarea oasele maxilare, permit o masticație normală și au un rol foarte important în dezvoltarea vorbirii. Astfel, tratarea timpurie a cariilor apărute pe dinții de lapte previne afecțiunile mai grave și afectarea dinților definitivi.

Tags: