Povestea Noastră

“În anul 2008, când băieţelul meu Carol avea doar 2 ani, am realizat că deşi dezvoltasem mai multe clinici stomatologice dedicate adulţilor, îmi era aproape imposibil să răspund în totalitate nevoilor dentare ale copilului meu. Fiind medic stomatolog, înţelegeam cât de important era ca fiul meu să fie consultat şi tratat începând cu vârsta de 1 an, aşa cum recomandă Academia Americană de Medicină Dentară Pediatrică (AAPD). Însă nu exista un loc în care medicii stomatologi să fie specializaţi în tratamente dentare adaptate copiilor, aparatura şi întregul ambient să fie dedicate micuţilor pacienţi, să existe soluţii reale pentru tratarea copiilor anxioşi şi să inspire siguranţă în primul rând în faţa copiilor şi apoi în faţa părinţilor.

Dacă mă întrebați care a fost cea mai mare provocare, răspunsul va fi întodeauna formarea echipei. Nu a fost ușor să găsim medici care să se poată ridica la standarde foarte înalte în stomatologia pediatrică și să fie motivați să își dedice întreaga carieră acestei specialități. Însă odată formată echipa inițială, am reușit să îi oferim acestei specialități importanța pe care o merită și să aducem în România o abordare cu totul specială”

Dr. Oana Taban,
CEO & Fondator DENT ESTET

Aşa a apărut DENT ESTET 4 KIDS, prima clinică de medicină dentară din România şi Europa de Est dedicată exclusiv copiilor și parte a grupulului DENT ESTET, lider de piață în stomatologia din România.

Stomatologia pediatrică, o specialitate diferită

Dent Estet 4 Kids nu este doar o clinică stomatologică pentru copii, ci o adevărată experiență, care începe din momentul în care părintele și copilul pășesc în clinică. Totul este personalizat și adaptat dorințelor și nevoilor celor mici, de la decoruri și jucării până la tehnici de tratament și medici stomatologi certificați în Europa și SUA. Mai mult decât atât, am vrut să venim în întâmpinarea părinților și copiilor cu soluții pentru tratarea copiilor anxioși, cu un departament ATI de sine stătător, dar și cu un psiholog in-house. Investim continuu în tehnologia și în materialele disponibile în clinică, oferind astfel soluții premium pentru orice tratament stomatologic și sporind confortul micului pacient.

Creăm experiențe care asigură sănătatea adulților de mâine

Considerăm că tratăm și educăm adulții de mâine. Cei peste 10 ani de experiență în tratarea copiilor ne-au învățat că cel mai important lucru este sa-i oferi copilului toate condițiile pentru a se acomoda cu medicul stomatolog și a dezvolta o atitudine pozitivă față de vizitele preventive, periodice, la medic și la asistentul de profilaxie. Acest lucru asigură atât reușita tratamentului, cât și premisele unui stil de viață sănătos pentru viitorul adult.

Și ne dorim să înveți din experiența noastră

Prevenția, tratamentul la timp și atitudinea corectă față de igiena dentară a copiilor noștri sunt singurele metode prin care le putem asigura sănătatea pe termen lung. De aceea, ne dorim să înveți cât mai mult din experiența noastră.

1. Dinţii de lapte trebuie trataţi

Este demonstrat faptul că oricât de inofensivă ar părea, caria dintelui de lapte poate duce, în timp, la apariţia infecţiilor la nivelul căilor respiratorii şi la diverse afecţiuni ale stomacului, rinichilor, articulaţiilor şi inimii. Uneori este important, iar alteori vital, ca dinţii de lapte să fie trataţi pentru ca afecţiunea să nu se agraveze şi să fie transmisă dinţilor definitivi (permanenţi). Iar spre deosebire de dinții adulților, în cazul copiilor caria afectează nervul și provoacă durere chiar și la doar 2 luni de la apariția sa.

2. Dinţii de lapte trebuie sigilați

La fel de importantă este şi sigilarea dinţilor de lapte ca metodă de prevenire a cariei dentare la copii. Studiile AAPD (Academia Americană de Stomatologie Peditrică) arată faptul că riscul de apariție a cariilor în cazul dinților sigilați scade cu peste 90%.

3. Prima vizită la medicul dentist are loc la 1 an

AAPD recomandă ca prima vizită să aibă loc la 6 luni de la apariția primului dinte, în jurul vârstei de 1 an. Dar de ce atât de devreme? Pentru că în acest moment pot fi prevenite foarte eficient cariile de biberon atât de frecvente în cazul copiilor cu vârste foarte mici. Mai mult? Medicul poate observa dacă există probleme de dezvoltare a dinților sau maxilarelor.

4. Prima vizită la DE4KIDS are loc dimineața

Știm că nu este ușor pentru un părinte să vină la clinică din timpul orelor de serviciu. Dar dacă ai avea garanția că este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău, nu ai face acest efort? Dimineața copiii sunt mai odihniți, mai cooperanți și se pot bucura pe deplin de experiența DE4KIDS.

5. Și copiii fricoși pot fi acomodați

Niciodată nu vom alege să realizăm un tratament cu forța. Noi credem în tratarea problemelor pe termen lung și în acomodare, nu în crearea de traume. De aceea există numeroase forme de acomodare, forme de sedare ușoară și conștientă, precum inhalosedarea, sau forme de sedare complexe, folosite în cazuri excepționale, precum anestezia generală. Orice timp de sedare este folosit într-un număr cât mai mic de ședințe pentru a permite acomodarea cât mai firească și treptată a copilului cu medicul și cu clinica.

Avem o mulțime de informații pe care vrem să ți le împărtăsim. Te rugăm să mai rămâi
câteva minute în site-ul nostru și să citești articolele din secțiunea “Pentru Părinți”

×
3 campanii active. Descoperă-le BucureștiSibiuTimișoara