DentEstet DE4Teens
Prevenție dentară

Cum evităm urgențele dentare ale copiilor?

Data: 10.05.2022
hero image

Ştiai că peste 51.000.000 de ore de şcoală se pierd anual din cauza afecţiunilor dentare? Acestea influenţează calitatea vieţii copilului: elevul nu poate dormi, nu se poate hrăni corespunzător, nu poate socializa, iar dacă merge la şcoala nu poate fi atent la ore.

Ştiai că peste 51.000.000 de ore de şcoală se pierd anual din cauza afecţiunilor dentare?

Acestea influenţează calitatea vieţii copilului: elevul nu poate dormi, nu se poate hrăni corespunzător, nu poate socializa, iar dacă merge la şcoala nu poate fi atent la ore.

Oferă-i copilului bucuria de a învăţa şi de a se juca împreună cu colegii, fără grija problemelor dentare, urmând sfaturile medicului stomatolog pediatru:

  •  2 minute, de două ori pe zi – doar de atât este nevoie pentru ca dinţii copilului să fie curaţi. Înainte de periajul de seară folosiţi aţa dentară specială (cu mâner colorat).
  • Sigilează suprafeţele dentare – întreabă-ţi medicul dentist despre această procedură noninvazivă, care previne apariţia cariilor cu până la 90%.
  • Respectă controlul periodic şi periajul profesional în cabinet, la fiecare 6 luni. Numai aşa te poţi asigura că nu există carii sau alte probleme care pot conduce la complicaţii. Recomandăm că vizita la medicul dentist să aibă loc dimineaţa, când copilul este odihnit. Dacă este nevoie, DENT ESTET 4 Kids poate oferi scutire medicală pentru a motiva absenţa de la şcoală.
  • În jurul vârstei de 7 ani, fiecare copil ar trebui să beneficieze de o consultaţie la medicul specializat în Ortodonţie. Evaluarea timpurie şi purtarea unui aparat dentar la momentul potrivit ajută la prevenirea apariţiei cariilor dentare, a accidentelor în cazul dinţilor nealiniaţi şi a tratamentelor complexe în viitor.
  • Protejează-i dinţii cu gutiere – copilul care practică un sport, indiferent că este unul de contact, individual sau de echipă, trebuie să poarte gutiere personalizate. De asemenea, aceste gutiere se pot folosi şi în cazul copiilor care prezintă bruxism (scrâşnitul dinţilor).
  • Oferă-i gustări sănătoase – legume (morcov sau ardei gras tăiat beţişoare sau rondele), brânză, carne şi multă apă. Evită dulciurile, sucurile cu zahăr sau acidulate.
  • Opreşte împrăştierea bacteriilor sau a virusurilor – învaţă-l pe copil să nu ofere nimănui tacâmurile atunci când mănâncă, sticla cu apă sau periuţa de dinţi (dacă foloseşte la şcoală).
  • Nu permite copilului să roadă obiecte sau să le ţină între dinţi (creioane, jucării mici etc.). Acestea îi pot deforma arcada dentară şi pot cauza accidente.
  • Păstrează la îndemână numărul de telefon al medicului dentist pediatru. Din păcate, urgenţele dentare sunt ceva obişnuit în cazul copiilor activi.
Tags: