Inhalosedare cu Funny Gas

Ce este inhalosedarea

Inhalosedarea cu Funny Gas este o procedură medicală ce folosește protoxidul de azot pentru a realiza sedarea conștientă.

  • protoxidul de azot este utilizat de peste 150 de ani în domeniul stomatologiei
  • acesta este amestecat cu oxigen, astfel încât pacienții să poată inhala și beneficia de efectul sedativ, în timp ce respirația normală nu este afectată
  • inhalosedarea nu prezintă riscuri și este folosită, în siguranță, de către medicii DENT ESTET 4 KIDS, care au certificare în folosirea acestei metode de tratament.

Cum funcționează inhalosedarea cu Funny Gas

Pe lângă efectul relaxant, funny gas-ul eliberează și o cantitate de dopamină, responsabilă cu o stare de fericire și euforie.

Așadar, tratamentul cu inhalosedare ajută copilul să se relaxeze, să fie mai calm, să coopereze mai ușor și să nu simtă durere sau disconfort.

Cum se realizează inhalosedarea

Inhalosedarea se realizează prin aplicarea unei măști, care se așează peste nas și cu ajutorul căreia este inhalat gazul ilariant pe toata durata procedurii stomatologice.

Utilizarea protoxidului de azot reduce durerea și induce o stare de relaxare, însă pe toată perioada sedării pacientul rămâne conștient, răspunzând la toate cerințele stomatologului.

 

Când este necesară inhalosedarea

Tratamentul cu Funny Gas este recomandat doar în cazul copiilor anxioși și celor care au suferit traume în cabinetul stomatologic și au dezvoltat frica de stomatolog. Această procedură medicală îi ajută să accepte mai ușor tratamentul stomatologic.

Este inhalosedarea o procedură sigură?

Inhalosedarea este 100% sigură și folosită cu succes de către medicii DENT ESTET 4 KIDS.

Protoxidul de azot (Funny Gas) este non-alergic, are un efect rapid, iar doza administrată copiilor depinde de modul în care aceștia reacționează la efectul său.

Efectul euforic dispare la câteva minute după ce inhalarea a fost oprită, iar la anumite persoane poate dura până la 15 minute.