DentEstet DE4Teens

Dr. Alexandra Nițu

Medic stomatolog / Stomatologie pediatrică / Specialist Pedodonție

Dr. Alexandra Nițu este membru EAPD și ANSPR.

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, dr. Alexandra Nițu este medic specialist pedodonție la DENT ESTET 4 KIDS București și Ploiești.

Medicina a fost o alegere firească pentru dr. Alexandra Nițu, deoarece de mică a fost înconjurată de medici în familie. Ea a optat pentru stomatologie atunci când și-a dat seama că vrea să ajute oamenii, dar și să le ofere acestora un zâmbet frumos și sănătos.

Pentru dr. Alexandra Nițu, cea mai mare provocare în stomatologia pediatrică este câștigarea încrederii copilului și comunicarea cu acesta.

 

După ce copilul se acomodează și învăță să comunice liber cu medicul stomatolog, depășind teama, ședințele decurg mult mai ușor.

În timpul liber, dr. Alexandra Nițu este pasionată de călătorii, dar își dorește să participe și la congrese și cursuri de specialitate, pentru a-și perfecționa în permanență cunoștințele în domeniu.

Cursuri de specialitate:

  • 28th Congress of the International Association of Paediatric Dentistry, 2021
  • Simpozionul Dental Days Sibiu, 2021
  • Dental Trauma without Drama OHI-S, 2020
  • Congresul UNAS, 2020
  • 15th EAPD Congress 2020
  • „Treatment options for tooth preservation in pediatric dentistry” organizat de U.M.F. „Carol Davila” și Barzilai University Medical Center, 2019

 

Dr. Alexandra Nițu face parte din echipa DENT ESTET 4 KIDS București și Ploiești.