DentEstet DE4Teens

Dr. Maria Taban

Medic specialist / Specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială / Specialist Protetică Dentară / Certificat Invisalign®

Dr. Maria Taban a ales să devină medic stomatolog pentru că și ea, la rândul ei, a crescut într-un cabinet stomatologic.

Mama mea m-a luat în cabinetul dentar încă de când eram în școala generală, iar când mi-a împrumutat pentru prima oară scaunul de doctor, am simțit că e ceva ce m-ar bucura să fiu când mă fac mare. 

Stomatologia pediatrică este ramura stomatologiei care necesită cea mai multă comunicare și implicare emoțională, iar cu copiii nu poți fi altfel decât sincer și prezent cu totul, spune dr. Maria Taban.

Pentru ea motivația apare de fiecare dată când pacienții capătă încredere în ea și în zâmbetul lor, mai ales atunci când interacțiunea a pornit dintr-o zonă de anxietate.

 

Și, bineînțeles, atunci când reușesc să fiu motivația unui copil să aibă mai multa grijă de sănătatea lui dentară, simt că am contribuit și eu la o părticică din educația lui.

Are o relație bună cu pacienții săi pentru că este mereu de partea lor.

Pornim de la empatie și reciprocitate și treptat clădim o relație de încredere și prietenie.

Timpul liber și-l petrece cât mai liber, afară, cutreierând munții sau explorând ținuturi îndepărtate alături de cățelul ei, Anouk.

Cursuri de specialitate:

  • Certificare FACE XP – Hand Zone International, prof. dr. Renato Cocconi
  • Certificare FACE 2 years Advanced program in Orthodontics
  • Master of Science in Orthodontics, Danube Private University, Krems, Austria
  • Certificare EZ PEDO Provider for Pediatric Zirconia Crowns, USA
Dr. Maria Taban face parte din echipa DENT ESTET 4 KIDS București.