DentEstet DE4Teens

Dr. Ionuț Varga

Medic stomatolog / Stomatologie pediatrică / Competența pedodonție și inhalosedare

Dr. Ionuț Varga

Dr. Ionuț Varga crede că, pentru a fi medic, trebuie să existe vocație. Spune că medicina este specialitatea pe care a ales-o încă din timpul liceului, fiind convins că își dorește să ajute și să vindece oamenii, o viață întreagă.

Stomatologia este o artă practicată din pasiune pentru oameni, o profesie nobilă cu rezultate imediate și fascinante. Este o ramură a medicinei care necesită multă răbdare, pentru că este un loc în care oamenii vin temători, crispați și sceptici.

În funcție de abordarea și de atenția acordată fiecărui pacient, medicul poate schimba această teamă și anxietate într-o legătură de încredere reciprocă, de siguranță, calm și productivitate.

Dr. Varga a ales stomatologia pediatrică pentru că iubește copiii:

Zâmbetul sau o simplă îmbrățișare la un final de tratament, îmi demonstrează, de fiecare dată, că mi-am îndeplinit misiunea, iar pentru mine asta este cea mai mare satisfacție.

Încă din timpul liceului a participat ca voluntar în cadrul unor asociații ce implicau activități cu copiii, fapt ce l-a ajutat să-i înțeleagă și să empatizeze mai bine cu ei.

La vârsta de 8 ani a început să urmeze lecții de pian, iar în timpul liber se relaxează cântând sau gătind, o altă pasiune de-a lui. Tenisul, fotbalul sau o carte bună își fac mereu loc în viața medicului nostru specialist.

Cursuri de specialitate:

 

  • European Academy of Paediatric Dentistry-the 16th EAPD Congress, in Lisbon, Portugal, June 15th-18th, 2022
  • Le 8eme Congres de L’Association Internationale des Orthodontistes Francophones (AIOF)
  • Congresul Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți și Tineri Medici STOMis 2018, 2015
Dr. Ionuț Varga face parte din echipa DENT ESTET 4 KIDS București.