DentEstet DE4Teens

Dr. Ecaterina Băiceanu

Medic stomatolog / Stomatologie pediatrică

Dr. Ecaterina Băiceanu

Dr. Ecaterina Băiceanu este medic stomatolog pediatru în cadrul clinicii DENT ESTET 4 KIDS, terminând în anul 2017 Universitatea de Medicină și Farmacie ‚‚Gr. T. Popa’’ Iași.

A ales profesia de dentist din cauza unor experiențe neplăcute pe care le-a avut în copilărie, având prima vizită nedureroasă în cabinetul stomatologic abia în jurul vârstei de 14 ani când, de asemenea, a observat pentru prima oară aspectul unei carii dentare.

Acela a fost momentul decisiv pentru dr. Ecaterina Băiceanu, pentru că și-a dorit să aducă și ea un zâmbet fără durere pe chipul oamenilor.

Lucrând o perioadă de timp și cu adulții, și-a dat seama că cea mai mare provocare a acestei profesii este prevenirea afecțiunilor dentare, și nu tratarea lor.

Prin urmare, a ales stomatologia pediatrică, pentru a face o schimbare în ceea ce privește modul în care se desfășoară prima vizită la dentist și pentru a îi determina pe cei mici să își salveze singuri dantura. Încă din timpul facultății, a participat la diferite proiecte de prevenție dentară, dorindu-și în mod constant să contribuie la această la educația pacienților.

Cea mai mare satisfacție o are în momentul în care copiii vin la clinică anxioși, dar pleacă cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a reveni, fiind recunoscători și fericiți.

Dr. Ecaterina Băiceanu consideră că lucrurile mici fac viața frumoasă, motiv pentru care timpul liber îl petrece în natură cu soțul și fetița ei, călătorind și explorând cultura locală. De asemenea, orice formă de artă muzicală, cărțile de beletristică și lumea magică din Harry Potter reprezintă modalități de relaxare prin care reușește să evadeze din cotidian.

Cursuri și congrese de specialitate:

 

  • European Academy of Paediatric Dentistry-the 16th EAPD Congress, in Lisbon, Portugal, June 15th-18th, 2022
  • Congres CMSB – Viziuni și tendințe în practica stomatologică, octombrie 2021
  • Workshop MIH. Sindromul de hipomineralizare molar-incisiv, iunie 2021
  • Congresul SDR – Metode, tehnici și viziuni interdisciplinare în medicina dentară, București, mai 2019
  • Workshop Instrumentarea canalelor radiculare și tehnici de irigare VDW, București, mai 2019
  • Congresul DENT4All – Medicina dentară în era digitală, martie 2019
  • Congresul SSRO – Conceptul de reabilitare orală în medicina dentară contemporană, noiembrie 2019
  • Congresul SRS – Importanța diagnosticului și stabilirea metodelor de tratament în stomatologie, iunie 2018
  • Congresul de Paro-Protetică al AMSPPR, martie 2017
  • Primul Congres cu participare internațională al Facultății de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, martie 2017
Dr. Ecaterina Băiceanu face parte din echipa DENT ESTET 4 KIDS București.