First visit

La ce vârstă ar trebui să aibă loc prima vizită la medicul dentist?

Academia Americană de Stomatologie și medicii specialiști recomandă ca prima vizită a copilului la medicul stomatolog pediatru să aibă loc la vârsta de 1 an sau, cel târziu, la 6 luni de la apariția primului dinte de lapte.

Deși recomandarea tuturor este ca prima vizită să aibă loc la vârsta de 1 an, în țara noastră, vârsta medie la care părinții merg cu copiii pentru prima oară la stomatolog este de 4,6 ani.

În România, cel mai adesea, copilul este adus la un prim consult stomatologic atunci când acuză deja dureri dentare.

Cum decurge prima vizită la DENT ESTET 4 KIDS 

Acomodarea în clinică

Înainte de a intra în cabinet, copilul interacționează cu medicul și echipa noastră, iar prin intermediul unor activități și jocuri distractive (tehnici de periaj, prietenii dințișorilor, trenulețul etc.), copilul descoperă care sunt procedurile dentare înainte de a fi realizate.

Consultația de specialitate – durează aproximativ 30 de minute și presupune examinarea atentă a dinților, identificarea problemelor dentare și verificarea tipului de mușcătură.

Periaj– doar dacă este cooperant copilul 

După consultație, medicul dentist va realiza planul de tratament personalizat al copilului și va oferi sfaturi, informații și recomandări despre îngrijirea orală a acestuia. 

HAPPY VISIT- de ce este necesară o vizită de acomodare?

Prima vizită la medicul dentist sau şedinţa de acomodare este o vizită distractivă şi educativă în cadrul căreia copiii vor face cunoştinţă cu echipa prietenoasă a clinicii și vor descoperi ambientul special creat pentru ei, cabinetele personalizate cu animaţii și spaţiile amenajate conform categoriei de vârstă- aspect important pentru copii, pentru că îi ajută să se acomodeze mai ușor cu medicul și cabinetul stomatologic, acceptând apoi mai ușor tratamentele.

Vizita de acomodare la medicul stomatolog permite: 

  • Examinarea stării de sănătate a dinților copilului, identificarea eventualelor afecțiuni ale gingiei, maxilarelor și ale țesuturilor orale
  • Evaluarea riscului de apariție a cariilor dentare și recomandarea, după caz, a sigilărilor dentare
  • Prezentarea metodelor de prevenție a accidentelor sau leziunilor de la nivelul cavității orale
  • Informarea cu privire la dezvoltarea normală a aparatului dento-maxilar (în funcție de vârsta copilului, se va lua în considerare și o evaluare ortodontică)
  • Examinarea mușcăturii copilului.

Happy Visit, tehnicile şi procedurile transformate în joc, sunt special concepute pentru a putea dezvolta, în timp, o relaţie plăcută şi sănătoasă între medic şi copil, pentru a face experiența pacientului cât mai plăcută și confortabilă. 

Ce se întâmplă atunci când copilul este necooperant?

Dacă nici după cea de-a două vizită copilul nu cooperează, medicul le poate recomanda părinților începerea unor ședințe de consiliere psihologică, realizate în clinică, de către psihologul nostru.

Programează o primă vizită de acomodare și îi veți oferi un motiv în plus de a zâmbi!