Dr. Ana Maria Vînău: Experiența în stomatologie pediatrică te ajută enorm atunci când devii medic ortodont

 

Ai spune că este cale lungă de la dorința de a deveni comentator sportiv sau chiar fotbalist la medic stomatolog. Așa cum ai putea spune și că specialitățile sau cursurile pe care le-am urmat post-universitar nu au prea multă legătură între ele: parodontologie, stomatologie pediatrică și ortodonție. Dar totul se leagă și povestea începe cu multă determinare. Visul a venit mai târziu…

Facultatea de medicină dentară a presupus de la început un efort financiar asumat pentru noi și îi voi fi întotdeauna foarte recunoscătoare tatălui meu. Nu am avut mult, dar am fost învățați (eu și fratele meu) de mici că fără muncă nu se poate. Oricât de mult talent ai, fără să te pregătești premanent, să înveți, să fii dedicat și chiar strict uneori în evoluția ta profesională, nu ai cum să ajungi unde îți dorești. Așa că am fost foarte concentrată să îmi ating obiectivele profesionale și să fac toți pașii corecți pentru ca în final să pot deveni un medic ortodont complet, care alege întotdeauna cel mai bun tratament pentru pacienții săi. Fără jumătăți de măsură. Până când am înțeles că iubeam această meserie la fel de mult cum iubeam momentele din copilărie, când ne uitam la meciuri de fotbal cu inima strânsă și plini de speranță.

 

SPECIALIZAREA

Cred cu tărie că experiența în stomatologia pediatrică te ajută enorm în specialitatea ortodonție și ortopedie facială. La fel cum te ajută și parodontologia și cunoștințele despre țesuturile moi. După terminarea facultății am lucrat într-un cabinet alături de medici foarte buni, care au înțeles dorința mea de evoluție profesională atunci când am decis, în 2014, să vin în echipa DENT ESTET 4 KIDS din Timișoara. Țin minte că eram fascinată de tot ce se însemna DENT ESTET și voiam să mă ridic la înălțimea prestigiului medicilor din celelalte clinici din București, schimbând mentalități și ajutând copiii să crească sănătos. Am început să caut tratamente revoluționare, am luat legătura cu o companie americană care oferea niște soluții extraordinare pentru copii, pe care ulterior DENT ESTET le-a și adus în România, am început să cresc profesional și personal alături de pacienții mei și m-au răsplătit cu foarte multe recomandări și vorbe frumoase.

În paralel cu evoluția mea ca medic stomatolog pediatru, am urmat rezidențiatul de parodontologie timp de 3 ani, fiind îndrumată de unul dintre cei mai renumiți medici parodontologi din țară, dr. Stratul Ștefan, iar apoi m-am înscris la cel de al doilea rezidențiat, cel de ortodonție și ortopedie dento-facială.

În ortodonție trebuie să ai grijă de oase și de poziția dinților în os, lucru pe care îl înveți la cursurile de perfecționare în ortodonție; trebuie să ai grijă de gingii, care din păcate foarte des sunt neglijate atunci când pregătirea în parodontologie nu este suficientă, dar și de starea pacientului în timpul tratamentului. Experiența de a lucra cu copiii te învață să motivezi mai ușor un pacient care poartă aparat dentar.

 

LUCRUL CU COPIII

Am pacienți pe care îi știu de la 1-2 ani, iar acum revin pentru tratamente ortodontice. Este mult mai ușor să îi tratezi, ai o relație cu ei și părinții lor formată în timp, dar tot simți o responsabilitate mare pentru modul în care se dezvoltă. Cred că ei, prin poveștile, sinceritatea și dragostea pe care ți le oferă, sunt cei care te învață cel mai mult despre tine și te determină să vrei să fii cea mai bună variantă a ta.

Ce am mai învățat, însă, de când am născut-o pe Catrinel? Că uneori trebuie să îi lași în ritmul lor pentru a avea rezultate pe termen lung.

 

ECHIPA DENT ESTET

Am fost de la început în această echipă și cred ca am crescut foarte frumos. De câțiva ani mă ocup și de procese de integrare a medicilor noi în echipa noastră, sunt trainer pentru alți medici care își doresc să practice stomatologie pediatrică în România și particip activ la programele de educare dezvoltate de DENT ESTET și ADOM. Așa cum eu învăț permanent de la alții, așa și alții își doresc să învețe din experiența mea și o împărtășesc cu mare drag. Cred ca acest sharing este unul dintre avantajele majore de a face parte din echipa noastră.

 

TIMP LIBER

Nu prea am avut timp liber în ultimii ani, dar de câteva luni încerc să îi dedic fetiței mele mai mult timp. Îmi place să urmăresc diverse cursuri, să citesc, să călătoresc, dar cred ca cel mai mult îmi place să simt că munca mea poate face o diferență. De aceea, atunci când muncesc sau contribui la dezvoltarea mea profesională, oricât de obosită sunt, simt că mă și încarc.

 

SCURTĂ BIOGRAFIE

Dr. Ana Maria Vînău este medic specialist parodontolog, are o experiență bogată în stomatologie pediatrică și este la finalul programului de rezidențiat în ortodonție și ortopedie dento-facială. În plus, pe lângă numeroase certificări, este și: • Certified Trainer EZ Pedo Zirconia Crowns (Sprig) USA • Trainer ADOM – curs Stomatologie Pediatrică din Experiență

×
3 campanii active. Descoperă-le BucureștiSibiuTimișoara