Prima vizita

HAPPY VISIT sau Şedinţa de acomodare

HAPPY VISIT În România, cel mai adesea, copilul este adus la un prim consult stomatologic atunci [...]

mai multe

Bine ați venit!

Vă mulțumim că ați ales echipa DENT ESTET 4 Kids pentru a avea grijă de sănătatea zâmbetului copilului dvs.© FOTO: Petru Ivu

Cu o experiență de peste 6 ani în stomatologia pediatrică și în tehnici de comunicare cu copiii, medicii și ceilalți prieteni de aici vor avea grijă ca prima vizita să fie una distractivă și educativă.

La ce vârstă ar trebui să aibă loc prima vizită la medicul dentist?

Specialiștii în stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medicul denstist să aibă loc la vârsta de 1 an, sau cel târziu la 6 luni de la apariția primului dințișor de lapte.

Cum va decurge prima vizită:

  • Metode de acomodare cu clinica, astfel încât copilul să se simtă confortabil și relaxat: tehnica“Tell-Show-Do” – medicul îi arată copilului procedurile dentare înainte de a fi realizate, activități distractive și jocuri (tehnici de periaj, prietenii dințișorilor, trenulețul etc.)
  • Consultația de specialitate – durează aproximativ 30 de minute și presupune examinarea atentă a dinților, identificarea problemelor dentare și verificarea tipului de mușcătură
  • După consultație, medicul dentist va realiza planul personalizat de tratament al copilului (pe care îl veți primi ulterior) și vă va oferi sfaturi și recomandări despre îngrijirea orală a acestuia
  • Întrebările părintelui – la finalul primei vizite, medicul vă stă la dispoziție pentru întrebări și nelămuriri cu privire la tratamentul micuțului dvs.

Subiecte pe care medicul le va discuta cu dvs.:

  • Sfaturi despre igiena orală corectă a dințișorilor și a gingiilor copilului
  • Prevenția afecțiunilor dentare, Fluorizarea, Sigilările dentare
  • Obiceiuri ale micuțului care pot afecta sănătatea orală
  • Etapele de dezvoltare a dinților
  • Dieta
  • Importanța vizitelor la medic, de 2 ori pe an. Aceste vizite reprezintă deopotrivă un mecanism de prevenire a cariilor și de monitorizare a evoluției dinților, dar și o metodă de a crește confortul și încrederea copilului în timpul vizitelor la stomatologul pediatru.

Pentru a vă ajuta să economisiți timp, puteți descărca și completa fișa pacientului chiar acum. Vă rugăm să nu uitați să aduceți fișa la clinică în ziua programată pentru prima vizită.

Descărcaţi Fişa Clinică a Pacientului (.pdf, 724kB)
Descărcaţi Fişa Clinică a Pacientului (.doc, 328kB)

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la: