Povestea DE4Kids

În anul 2008, când băieţelul meu Carol avea doar 2 ani, am realizat că deşi dezvoltasem mai multe clinici stomatologice dedicate adulţilor, îmi era aproape imposibil să răspund în totalitate nevoilor dentare ale copilului meu. Fiind medic stomatolog, înţelegeam cât de important era ca fiul meu să fie consultat şi tratat începând cu vârsta de 1 an, aşa cum recomandă Academia Americană de Medicină Dentară Pediatrică (AAPD). Însă nu exista un loc în care medicii stomatologi să fie specializaţi în tratamente dentare adaptate copiilor, aparatura şi întregul ambient să fie dedicate micuţilor pacienţi, să existe soluţii reale pentru tratarea copiilor anxioşi şi să inspire siguranţă în primul rând în faţa copiilor şi apoi în faţa părinţilor.

Aşa a apărut DENT ESTET 4 KIDS, prima clinică de medicină dentară din România şi Europa de Est în care copiii îşi doresc să revină mereu, iar părinţii învaţă cum să aibă grijă de sănătatea dentară a celor mici.
Am învăţat multe lucruri în cei 9 ani de la inaugurare şi ne perfecţionăm constant la cursurile de specialitate din SUA şi Europa. Dar cel mai important este că am înţeles mai bine decât oricine cât de mult contează să-i oferi copilului toate condiţiile pentru a se ACOMODA cu medicul dentist.

Vă împărtăşesc cele mai importante 5 lucruri de care trebuie să ţineţi cont pentru sănătatea dentară a copilului

1. Tratamentul realizat în cursul dimineţii este mai eficient

Academia Americană de Medicină Dentară Pediatrică le recomandă părinţilor să vină cu copiii la medicul dentist în cursul dimineţii. Deşi tratamentul şi gradul de profesionalism al medicului stomatolog pediatru este acelaşi, în cursul dimineţii este mai uşor de lucrat cu micuţul pacient datorită faptului că acesta este odihnit şi cooperant, eficientizând astfel vizita în cabinetul stomatologic.

Pentru a veni în sprijinul părinţilor cărora timpul nu le permite să îşi însoţească micuţul la prima consultaţie dentară în cursul dimineţii, am iniţiat programul educativ dedicat grădiniţelor:„Să creştem zâmbete sănătoase”. Prin acest program, copiii vin însoţiţi de către educatoare şi colegii de grădiniţă la o consultaţie dentară gratuită realizată de către Zâna Măseluţă şi învaţă prin intermediul jocurilor şi cântecelor cum să aibă grijă de dinţişorii lor.
Vă recomand cu căldură să apelaţi prin intermediul grădiniţei copilului dumneavoastră la programul educaţional pentru grădiniţe.

2. Dinţii de lapte trebuie trataţi şi pot fi sigilaţi

Este demonstrat faptul că oricât de inofensivă ar părea, caria dintelui de lapte poate duce, în timp, la apariţia infecţiilor la nivelul căilor respiratorii şi la diverse afecţiuni ale stomacului, rinichilor, articulaţiilor şi inimii.
Uneori este important, iar alteori vital, că dinţii de lapte să fie trataţi pentru ca afecţiunea să nu se agraveze şi să fie transmisă dinţilor definitivi (permanenţi). La fel de importantă este şi sigilarea dinţilor de lapte ca metodă de prevenire a cariei dentare la copii. Studiile AAPD arată faptul că progresia cariilor la dinţii sigilaţi este de 2,6%, spre deosebire de 12,6% în cazul celor care nu au fost sigilaţi.
Având grijă de dinţii copiilor noştri încă din primii ani de viaţă putem evita apariţia multor probleme generale de sănătate.

3. Soluţii pentru tratarea copiilor anxioşi

Durerea şi frica sunt principalele cauze ale traumelor care pot apărea în urma tratamentului dentar. În cazul copiilor cu un grad crescut de anxietate şi cu afecţiuni dentare severe care de cele mai multe ori sunt refuzaţi în clinicile dentare din România, prioritatea noastră de a-i ajuta să se acomodeze cu tratamentul se traduce prin colaborarea medicului stomatolog cu specialistul în anestezie pediatrică şi adesea cu psihologul clinicii.
Pentru aceştia am dezvoltat în premieră într-o clinică stomatologică din România un departament ATI de sine stătător, cu 5 medici specializaţi în anestezie infantilă. Astfel, am devenit singura clinică dentară pentru copii care oferă 2 tipuri de sedare adaptate vârstei, afecţiunilor şi stării generale de sănătate a copilului: Inhalosedarea (Funny Gas) şi Anestezia generala (Sleepy 4 Kids).

4. Psihologul vine în sprijinul copiilor şi al părinţilor

Există cazuri în care copiii refuză vizita la medicul dentist din cauza traumelor anterioare, sau a poveştilor spuse de cei din jurul lor. Pentru pacienţii care prezintă un grad crescut de anxietate, dar şi pentru părinţii care îşi doresc să înveţe cum să comunice mai uşor cu copiii lor, psihologul DENT ESTET 4 KIDS este întotdeauna pregătit.

5. Instruirea constantă a medicilor în afara ţării aduce tehnici noi de tratament

Este inutil să mai menţionăm faptul că ne dorim să evoluăm permanent. La fel ca toţi părinţii şi medicii din clinica DENT ESTET 4 KIDS, care s-au specializat în stomatologie pediatrică, în tehnici de sedare medie şi profundă, în comunicarea cu copiii, în abordarea personalizată pentru fiecare pacient încă de la prima vizită de acomodare (Happy Visit), în tehnici de tratament special dezvoltate pentru copii şi în demonstrarea celui mai important mesaj al nostru: „împreună putem creşte zâmbete sănătoase!”.

Programare online

 Pacient Nou Pacient Existent